19/09: Geulsche Boys Veteranen – GB Veteranen

  • 23 september 2015

Ik zou het benoemen als de wedstrijd van de gemiste kansen!!

Geulsche boys is geen bekende tegenstander in onze voorjaars of najaars reeks.

Laatste wapenfeit een wedstrijd ongeveer 3 jaar geleden thuis maar de uitslag bij de aanwezige onbekend. We zijn als team afgereisd naar geulsche boys maar niet vanuit het oogpunt met de prestaties van hun vlaggenschip het eerste elftal wat werkelijk aan dramatische reeks bezig is.

Vanwege enkele afmeldingen stond er een iets wat anders elftal op het veld, bv onze verdediging bestond rechtsback Danny Teheux, Jurgen Bisscheroux laatste man, voorstopper lando Teheux en Armond Duijzings als linksback. Verder werd er gestart in de basis met Patrick Plusquin met Jeroen van Vlokhoven, Hugo Bisscheroux, Huub Martens, Raymond Wintjes, Eddy Reijnders en Maurice Beckers. De reservespelers Jan Martinussen, Nico Didderen en Tom Plönes.

Maar lezers wat hadden wij voor een kansen, ondanks dat we het middenveld niet echt onder controle hadden, de overige veldbezetting wel, er was een minuut of 10 gevoetbald toen jeroen al het eerste schot op doel loste hij zou in een kort tijdbestek nog enkele afstand schoten doen maar het vizier stond verre van scherp gesteld..

Daarna een lange pass van onze laatste man Jurgen op Maurice deze vertrekt net op tijd bij zijn verdediger pakt een paar meter, keeper komt uit en hij scoort met een wonderschone “leipe” lop!   0-1 voor onze boys. Maar zoals in de aanhef al vermeld waar de ballen de afgelopen wedstrijden zonder al te veel moeite in het doelnetje gingen was vandaag een ander laken en pak. Enkele minuten hierna een mooie korte combinatie op het linker middenveld waarbij “good old” huub zijn teamgenoot eddy met een bekeken diepte pass de 16 instuurt, echter schot beland op de paal.

Daarna Jeroen krijgt de bal op het middenveld met een mooie sleepbeweging geeft hij wederom een pass op eddy “komt dat schot..” weer op de paal en in de rebound schiet maurice rakelings voorlangs. De laatste minuten van de eerste helft gaan in en verre uittrap van onze keeper patrick nu op maurice, hij zet zijn TGV aan richting de 16 en pakt de bal vol op zijn pantoffel maar een mooie redding van de keeper (die deze wedstrijd wel meer mooie ballen pareerde)

Waar dus een ruststand volgens het spelbeeld en kansen een 0- 3 zou moeten zijn was nog maar 0-1.

De 2e helft werd gestart met de reservespelers nu in het veld en onder toezicht van wel geteld 9 toeschouwers. Wederom begonnen we weer met enkele goede kansen maar de bal wilde er gewoon niet in, en dan komt de oude voetbalwet na een aanval van onze zijde stonden we met wat teveel mensen voor de bal, geulsche boys steekt behendig en middenveld over, het schot dat hierop volgde werd door keeper patrick nog gestopt maar geulse boys met een steekpass tussen de verdedigende linie door en .. 1-1

Hierna begonnen we de druk te voelen maar maurice krijgt kort achter elkaar 3 grote kansen maar het zat er gewoon niet in. Het spel golfde in de 2e helft op en neer, geulse boys kreeg wat meer kansen maar werden nooit echt gevaarlijk, terwijl wij op een gegeven moment een kans krijgen met maurice en jan in de hoofdrol maar nadat de bal teveel “tikkie breed” en terug werd gekaatst werd ook deze kans om zeep geholpen.

De eindstand, tegen deze uiterst sportieve ploeg, was dan ook 1-1, na het douchen werd zoals het hoort een bezoekje aan hun sportkantine gebracht waarbij de gezonde schijf van 5 niet voorbij kwam maar wat werden we wel verwend met de ene na andere schotel van mini frikadellen, bitterballen, mini loempia’s etc etc. Dus voor onze kantinebeheerder Paul zorg maar dat de diepvries gevuld is als deze ploeg bij ons op bezoek komt!!

Wel is er de 25e alleen trainen en het daarop volgend weekend zijn “Veterans on tour” in Engeland.

No Replies to "19/09: Geulsche Boys Veteranen – GB Veteranen"


    Got something to say?

    Some html is OK