Column Februari: Een anekdote

  • 17 februari 2018

De dolle carnavalsdagen zijn achter ons, de carnavalspakjes zijn gewassen en opgeruimd, misschien nog beschikbaar op korte termijn voor de halve vasten vierders en anders voor de 11e van de 11e 2018.

De kleuren rood geel en groen verdwijnen weer uit ons straatbeeld en we kunnen ons weer richten op de mooie groen/witte clubkleur. Zoals bij carnaval zijn de verwijzingen met knipoog en kolder bedoelt. Er zijn dan ook van die mooie anekdotes die de revue in de voetbalkantine passeren. Hier volgt zo een anekdote:

Jaren terug na een actieve voetbalcarrière was één van onze markante leden Piet Wanrooij, ik heb begrepen dat hij in zijn glorie jaren ‘unne goeije woar”, op een lager elftal op zondagmorgen aan het keepen.

Als reservespeler was er ook een erg “jonk breukske” dat op de bank zat, Roel Bouwens.
Tijdens de wedstrijd een hoop gekwaak over het veld, Roel werd door piet gesommeerd om tot bij hem te komen. Roel ging braaf naar Piet toe en achter doel onder wedstrijd kreeg hij de volgende opdracht “Roel dig mos mig un sigarit dreije”.

Roel pakt het pakje Drum en zegt tegen Piet “joa meh Piet ig rook tog neet waorum mot ig dig noe een sigarit dreije..?

En onder het rollen van dat sigaretje kreeg Roel op zijn van Wanrooij’s te horen. “dig.. dig.. dig hoefs die sigarit og neet op te roke dat doan ig zelf meh hubs stig al uns un sigarit gedreijd mit keepershandsjeun aan!!

No Replies to "Column Februari: Een anekdote"


    Got something to say?

    Some html is OK