Column januari: nieuwjaar

  • 7 januari 2019

Geachte lezers,

Voor iedereen de beste wensen en een voorspoedig en vooral gelukkig nieuwjaar met misschien ook de aanvulling, een sportief nieuwjaar.

Want meestal zijn er bij de jaarwisseling verschillende voornemens. Meer tijd voor je familie, naasten en of jezelf. Gezondere levensstijl, lees afvallen, en de jaarlijks terug kerende topper, stoppen met roken voor de nicotine verslaafden onder ons. Helaas ook de teleurstelling dat je weer niet de hoofd  winnaar bent van dat gekochte oudjaarslot, nieuwe kansen dit jaar.

Onze club is afgelopen jaar 2 elftallen kwijt geraakt, dit heeft  natuurlijk een behoorlijke impact, waarbij de gedachte van ons bestaansrecht regelmatig door mijn hoofd gaat.

De prestaties van ons vlaggenschip is niet verkeerd zou ik zeggen. Er zaten een paar verloren wedstrijden tussen die op zich al een column waard zouden zijn. De VAR heeft zijn intrede gedaan binnen het Nederlandse voetbal en dit heeft te lang geduurd. PSV en/of Ajax wordt kampioen, sorry voor de Feyenoord fans. De wederopstanding van het Nederlands elftal en de plaatsing van het Nederlands damesteam zal toch weer voor het nodige voetbal elan zorgen.

De gele hesjes hebben hun intrede gedaan, contrair tegen. Binnen onze club heb ik ze nog niet gezien, misschien een kwestie van tijd, maar ik ken er nogal, personen en of teams die we dit zo maar als cadeau zouden kunnen doen. Nou vind ik persoonlijk zo’n hesje niet nodig want het gaat om luisteren naar de boodschap en de dialoog met elkaar aangaan. Begrijp me niet verkeerd, ook ik heb een geel hesje maar dat gebruik ik tijdens het motorrijden…

De kerstspullen verdwijnen met rasse schreden uit onze huiskamers en straatbeeld en gaan plaats maken voor de rood/geel en groene kleuren waarbij de drukke periode van onze CV in aantocht is. Wat betreft onze vereniging wordt achter de schermen druk gewerkt aan het jubileum jaar. 

Maar terug naar het begin van deze column. Als ik op persoonlijk vlak in 2019 nog zo’n jaar zou beleven als afgelopen jaar ben ik al dik tevreden en hoop ik van ganser harte dat dit niet ons laatste jubileum jaar zal zijn.

No Replies to "Column januari: nieuwjaar"


    Got something to say?

    Some html is OK