Column Mei: Clubsupporters

  • 18 mei 2018

Club supporters.

Het zou zo maar kunnen dat dit de laatste column van dit seizoen is en wat doet de desbetreffende columnist dan, die beschrijft waarschijnlijk het afgelopen seizoen van onze club. Het lijkt net alsof rond de jaarwisseling, je wordt dan ook overladen met terugblikken.. maar ik wil dan toch deze honneurs aan een eventuele volgende column laten.

Ik wil het namelijk hebben over iets wat me mateloos gestoord heeft tijdens de huldiging van Fortuna Sittard tijdens hun promotiefeest op de markt in Sittard. Dit was namelijk de aankondiging van de burgemeester dhr Sijra Cox.

Een oorverdovend orakel aan gefluit, gejoel en boe- geroep van een supportersgedeelte, het disrespect om maar een paar minuten naar enkele woorden van deze burgervader te luisteren. Zijn deze zogenaamde club supporters, die nu massaal aanwezig waren, voor de volledigheid vergeten wat de gemeente Sittard-Geleen voor Fortuna de afgelopen jaren op de achtergrond betekent heeft. Natuurlijk krijgt hun nieuwe geldschieter en voorzitter genoeg veren in zijn .. gestoken, maar die was er iets meer als 3 jaar geleden nog niet.

En waar werd toen aangeklopt.. juist de gemeente, en dan nu niet het respect hebben om te luisteren, zelfs op het moment van de huldiging vergeten ze gemakshalve even welke rol de gemeente vervult bij hun promotiefeest, het verruimen van sluitingstijden en verlenen van vergunningen voor de horeca verenigingen zodat het gerstenat tot in de late uurtjes genuttigd kan worden. Wie denk je dat er mee gezorgd heeft dat er een podium op de markt opgebouwd kon worden, moet ik nog verkeersfaciliteiten benoemen!!

Dezelfde burgervader zat op de tribune als supporter, in de periode dat er meer vrijwilligers en medewerkers in het stadion op een wedstrijdavond aanwezig waren dan de supporters.

Ik gun Fortuna alleen maar goeds, net als de overige Limburgse clubs in de ere- en of eerste divisie. Jammer van dat moment op het huldigingsfeest. Ik vind het getuigen van disrespect om even te luisteren. Het was een veel mooier gebaar geweest om de gemeente met een applaus te bedanken voor de periodes dat ze te hulp zijn geschoten toen Fortuna weer eens op de rand van afgrond bivakkeerde, voor de rest en voor de toekomst Forza Fortuna.

No Replies to "Column Mei: Clubsupporters"


    Got something to say?

    Some html is OK