Column November: Sjef Hutschemakers

  • 8 november 2017

Beste lezers,

Ik kreeg een tijd terug een berichtje van Koen Nelissen met de vraag of ik ook een columnist wilde zijn voor onze website. Natuurlijk wilde ik dat.

In mijn gedachte was ik bezig met een thema/artikel binnen onze club, maar wat was nou het toeval tijdens het zappen komt ook onze gemeente zender radio/TV  Maas & ergerland voorbij. (bewuste taalfout!!)

Op deze zender was net een rapportage te zien van de ons onlangs ontvallen dhr Sjef Hutschemakers.
Ook hij was onderdeel van onze club, trouwe bemanners van de entree, een groep aangestuurd door dhr Wiel Cranshof. Een persoon met een grote maatschappelijke bijdrage op kunstgebied met zijn typerende stijl o.a. te zien in zijn schilderijen. Ook was hij betrokken bij de restauratie van de kerk van onze buurtgemeenschap in Banholt, maar hij had ook zijn expo’s in ons eigen Limburg en ver erbuiten.

In ons dorp geldt zeker zijn mooie artistieke inbreng bij het maken van het sluitstuk van de processie bij het laatste rustaltaar. Steeds weer door de jaren heen een waardig kunstwerk, wat jammer was om dit te betreden. Zijn zoon en dochter vullen musea ’s en tentoonstellingen over de hele wereld vanaf onze gemeente tot aan Japan.
Hoe groot kan dan ook het contrast zijn tussen ons dorpsgebeuren en de verre wereld erbuiten.

Maar Sjef hij zat, trouw en veelvuldig op zondagmiddag,  de afgelopen jaren voor zijn overlijden in het entreehok van RKVV Geertruidse Boys.

No Replies to "Column November: Sjef Hutschemakers"


    Got something to say?

    Some html is OK