De pen was nog niet helemaal leeg. Nog een bijdrage van onze columnist.

  • 6 mei 2019

In deze column aandacht voor actuele zaken binnen onze club. Veel leesplezier!

De korte corner. Trots.

Voor de kenners, ik heb deze intro niet van mijzelf maar van studio voetbal, waar ik wekelijks kijk naar het verwoorden van voetbal weetjes die dan met gort droog commentaar en soms ook nog met wonderlijk beeldmateriaal vertoond worden.

In mijn tijd bij het toenmalige Mheerder Boys ben ik ooit gestraft geweest door mijn vader en moeder dat ik een half jaar niet mocht voetballen. Niet vanwege een blessure maar omdat ik vanwege mijn school resultaten voor jawel… de derde keer bleef zitten. De meeste vaders en moeders zullen nu stuiteren, maar ik had toen als testosteron-jongen gewoon andere prioriteiten en ik kan jullie vertellen, ik heb een jeugd gehad waar veel jongeren van dromen.

De gesprekken voor komend seizoen zijn volop gaande door mensen achter de schermen, ook hier spelers met kwaliteit, ik ga volgende seizoen niet voor het eerste elftal maar voor het …-elftal.

Maar dat missen van voetbal, nu ben ik recent op vrijdagavond in de kantine. Het gaat over de opstelling van aankomende zondag tegen koploper Gulpen. De afmeldingen vliegen om verschillende redenen om de oren, ik heb alleen nog niet gehoord, trainer ik heb last van ekster ogen op een niet definieerbare plaats, waar een ekster oog niet behoord te zijn.

In mijn beleving kan dit, maar wel als je de nodige jaren met je voetbalkwaliteiten aan de groen/witte club kleuren geleverd hebt, dan heb ik daar absoluut geen moeite mee.

Maar zijn deze clubleden zich bewust en doordrongen van het feit wat er achter de schermen gaande is? Er zijn mensen die zich achter de schermen, zonder hun voeten in de trainings-uren te vergelijken, inzetten om het voortbestaan van onze club te rechtvaardigen.

Of zijn we op weg dat we als bestuur straks een jaarvergadering bij elkaar moeten roepen, hoe gaan we om met ons einde? Fuseren of de club staande houden met een ingeschreven veteranen team?

Ik ben contrair, want dan heeft ook de gemeente Eijsden-margraten gewonnen met hun beleid, dat er door centralisatie maar 5 verenigingen moeten zijn (kostenspreiding). Waar verenigingen binnen onze gemeenschap al vooruitstrevend zijn met het maaien van de grasvelden met een robot… ik vraag jullie leden…. plaats dit in het perspectief van onze club.

No Replies to "De pen was nog niet helemaal leeg. Nog een bijdrage van onze columnist."


    Got something to say?

    Some html is OK