Kerstmis…

  • 23 december 2019

De eindejaarsbijdrage van onze columnist. Veel leesplezier!

Kerstmis…..

Jawel, het jaarlijks terugkerende gevecht om de verstrengelde knoop uit de lampjes te krijgen is weer achter de rug. Ooh jawel ik heb mijn slinger al om een plankje gerold, ook een stuk karton geprobeerd maar eenmaal afgerold en om de slinger zo effectief en creatief in de kerstboom te hangen gaat er toch iets mis.

Kerstmis…..

Films hoef ik niet te benoemen, maar zijn jullie weer klaar voor ‘home alone’ de ‘sound of music’ en natuurlijk onze aller ‘Síssi’. Verder op de TV zenders een keur aan hoogwaardige programmering, De zandtovernaar, die Bijbelse verhalen uitbeeld, een sing along kerstspecial, met onze beste Nederlandse artiesten pfffff, een sing along kerst gala tjonge tjonge, Kerst met André Rieu maar ook de meeeeeeest tenenkrommende van ze allemaal met stip al jaren op mijn persoonlijke nr 1 Robert ten Brink met de All You Need is love kerstspecial. Hier zou een boete op moeten staan volgens het wetboek van strafrecht.

Kerstmis…

Ons kersdiner bij de voetbalclub, liefst 55 aanmeldingen. Het bestuur moest deze avond dus aan de bak. Kantine in de kerstsfeer, sommige hun beste kloffie uit de kast gehaald, en ja Barry je was de best geklede man maar ook de diversiteit van de aanwezigen, van jeugdspelers tot, met alle respect, de oudere aanwezigen. René had weer een soort van kantine quiz als entertainment voorbereid, Bert onze Sous chef de Cuisine met hier en daar wat stress maar toch ook met een woord van dank aan onze sponsors die dit mogelijk maken (friture Ans, Slagerij Jan Pinckaers, Geurten groente en fruit, Bakkerij Prevoo, Mertz kleinfruit en uit de privé Karin Nelissen voor de wafels) Laten we het verder maar als een gedeeld geheim houden voor de aanwezigen hoe het dit jaar weer geweest is.

Kerstmis…

Voor mij persoonlijk, van de afgelopen 12 jaar ga ik nu voor de 2e maal vrij hebben met deze dagen, waarschijnlijk zal ik toch even naar het werk gaan om mijn collega’s een hart onder de riem te steken en te kijken hoe het met onze bewoners gaat maar vooral ook om op dat moment even stil te staan bij de familieleden die deze net even met een andere intentie beleven als wij met onze dierbare thuis met zijn allen om de kerstboom en/of aan een goed gevulde eettafel.

Beste lezers, ik wens jullie fijne kerstdagen. (En doe 2e kerstdag vooral eens iets anders als bijvoorbeeld naar de woonboulevard)

No Replies to "Kerstmis..."


    Got something to say?

    Some html is OK