Mooi voetbalweekend

  • 23 mei 2018

Het voetbalweekend van afgelopen weekend begon al op vrijdagavond. Het 2e elftal speelde namelijk op verzoek van BMR al op vrijdagavond i.p.v. op zondagochtend. Dit omdat er in Banholt op zondag Peenkste werd gevierd. Enkele weken geleden werd dezelfde wedstrijd afgewerkt in Mheer en toen werd er gelijkgespeeld. Vrijdag won Geertruidse Boys met 2-1 door maarliefst 2 eigen doelpunten van BMR.

Geertruidse Boys JO 9 speelde zaterdag bezoek van de Maastrichtenaren, RKVVL/Polaris. Deze ploeg werd voor de kerst met maarliefst 13-1 opgerold door de Groen-Witte machine. De openingsfase was voor Espen Deguelle die na 3 minuten verassend de 1-0 binnentikte. Ook de 2-0 kwam op naam van Espen. De ruststand was een comfortabele 4-1 voorsprong. Ondanks een aantal tactische wijzingen wisten de boys de wedstrijd ruim te winnen. Het werd maarliefst 9-3. De leiders waren na afloop tevreden over het vertoonde spel en de getoonde inzet. Doelpuntenmakers Niek Lennertz (4x), Jordy Steinbusch (3x), Espen Deguelle (3x)

Op zondag speelde de dames hun belangrijke uitwedstrijd bij Schimmert. Geertruidse Girls is nog altijd in degradatiegevaar. Ondanks de eerdere winstpartij moest ook deze wedstrijd worden gewonnen van Schimmert. De dames van gelegenheidscoach kwamen op voorsprong door een doelpunt van Lieve Rouschop. Hierna kwam Schimmert op gelijke hoogte. Demi Curf bleek matchwinner te worden door in de laatste 20 minuten de dames op een 1-2 voorsprong te zetten. In de 93e minuut legde de scheids de bal op de stip waardoor het nog spannend werd. Gelukkig miste de dame uit Schimmert waardoor Geertruidse Girls belangrijke punten pakt in strijd tegen degradatie.

Het ‘Superdreide’ trad in de voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen aan tegen SV Geuldal. Nadat men even had moeten wachten op een scheidsrechter werd er onder het genot van een heerlijk zonnetje afgetrapt. Het was SV Geuldal dat in de 1e helft op 0-1 kwam na knullig balverlies in de GB defensie. In de 2e helft verdubbelde de gasten de voorsprong en dit bleek uiteindelijk ook de einduitslag. Het 4e elftal verloor zondag met 2-1 bij RKMVC.

’s middags speelde het eerste elftal uit bij Partij. De ploeg van Enrico van Ginneken had wat goed te maken na de het verlies 2 weken geleden thuis. Al snel kwamen de boys op voorsprong na een kiezelharde vrije trap van Bram Curfs. De 2e goal was ook een Curfs productie alleen van broer Thimo. Het 3e doelpunt kwam wederom op naam van Bram Curfs. De boys speelde goed verzorgd voetbal de eerste helft en gaven de tegenstander geen kans om in de wedstrijd te komen. 0-3 was niet de eindstand want hattrick-hero Ricardo van den Hove zorgde nog voor 3 doelpunten. De laatste goal werd benut vanaf de strafschopstip. Even eerder had Partij ook weten te scoren vanaf 11 meter. Volgende week wacht de laatste competitiewedstrijd waarin de boys het opnemen tegen RKUVC.

No Replies to "Mooi voetbalweekend"


    Got something to say?

    Some html is OK