Mooie resultaten in 1e lente weekend

  • 9 april 2018

In het eerste echte lenteweekend van 2018 stond er een vol voetbalprogramma op de agenda. Zaterdag begon Geertruidse Boys JO 9 al vroeg in Sint Geertruid tegen SV Meerssen. Het werd een mooie, gelijk opgaande wedstrijd. SV Meerssen brak de ban en kwam op voorsprong, het antwoord van GB liet niet lang op zich wachten. Het was Jordy Steinbusch die zorgde voor de gelijkmaker. Toch ging SV Meerssen met een voorsprong de kleedkamer in , 1-2. Na de rust was het wederom Jordy Steinbusch die ”de greune” op gelijke hoogte bracht. SV Meerssen dacht laat de wedstrijd in de wedstrijd op slot te gooien door 2-3 te maken. Man of the Match Jordy Steinbusch scoorde in de dying seconds de gelijkmaker.

Op zondag speelde het 4e elftal thuis tegen RKIVV. De mannen van gelegenheids trainer Leon Mares wonnen knap met 0-3. Het was Sammy Lardinois die 2 keer wist te scoren. Yorick Vaessen verzorgde het slotakkoord, 3-0. Op het bijveld speelde het tweede elftal tegen RKASV. ” De Greune” speelde goed combinatiespel en tikte RKASV met vlagen van de mat af. Cedric Maas opende de score fraai met een geplaatst schot in de lange hoek. Dit bleek de enige treffer te zijn. Wel waren Hai en Richard nog kort bij een doelpunt, voor hen stond de lat helaas in de weg.

Zowel het damesteam als het 3e elftal speelde een uitwedstrijd. Voor beide ploegen werd het geen succes. De dames gingen met 3-0 ten onder in Heerlen, terwijl het 3e met 8-0 de boot in ging in Houthem.

Het eerste elftal speelde onder tropische omstandigheden op het toch al warme kunstgras van FC Gulpen. FC Gulpen, dat voetballend een van de betere ploegen is van de 5e klasse, verslaan zou een hele opgaaf worden. Het was Geertruidse Boys dat tegen alle verwachting in op voorsprong kwam door een doelpunt van Noud Drummen. Geertruidse Boys stond goed georganiseerd en gaf heel weinig weg aan de geelhemden. In de 1e helft leek Geertruidse Boys zelfs op weg naar 0-2 toen Ricardo van den Hove op aangeven van Koen alleen op doel af ging. De scheidsrechter floot af wegens protest van FC Gulpen. De boys gingen rusten met 0-1.
Na rust kreeg FC Gulpen al snel 2 strafschoppen waardoor de stand binnen no time was omgebogen. Geertruidse Boys bleef echter voetballen en kwam op gelijke hoogte door een doelpunt van Bram Curfs. Niet veel later leek Geertruidse Boys de uitgelezen kans te krijgen op 2-3. Tom Martinussen ging na een knappe solo alleen op de doelman af maar wederom om onbegrijpelijke reden floot de arbiter af. Hierna was het FC Gulpen dat op voorsprong kwam en verder uitliep. Het werd een geflatteerde zege 6-3. De mannen van Enrico van Ginneken hadden knap weerstand geboden aan FC Gulpen!

No Replies to "Mooie resultaten in 1e lente weekend"


    Got something to say?

    Some html is OK