Mooie voetbalzondag

  • 30 oktober 2017

Afgelopen weekend werden er mooie resultaten geboekt door de diverse elftallen. Hier een korte terugblik op een mooi voetbalweekend dat woensdagavond al begon.

Afgelopen woensdag had Geertruidse Boys JO9 namelijk een oefenpot tegen VV Daalhof JO9 2. Voor de wedstrijd werd er door de “sjengen” al gevraagd of het wel zeker was dat ze in Segietere moesten voetballen omdat ze de spelers uit de kleedkamer zagen komen en er een paar klein van stuk waren. Maar Geertruidse Boys JO 9 liet zich niet kennen en begonnen stevig aan de wedstrijd.
Na 5 minuten werd Niek lennertz neer gehaald waardoor hij een mooie mogelijkheid kreeg via een vrije trap. Hij gaf een schitterende assist gaf op Jordy Steinbusch die hem in één keer op de slof pakte en hem tegen het net schoot!  VV Daalhof was gewaarschuwd. Na 20 minuten werd er een ruststand van 2-3 voor VV Daalhof genoteerd.  De 2e helft werd een flinke strijd geleverd in combinatie met goed voetbal. Aan het eind van de wedstrijd stond 4-8 op scorebor voor de Maastrichtse gasten. VV Daalhof is pas door de KNVB een klasse hoger gezet dan RKVV Geertruidse Boys. Beide trainers, Barry Deguelle en Maurice Blom, hadden dus ook alleen maar lovende woorden over hun pupillen.
Afgelopen zaterdag moesten de ”greune” weer aantreden thuis tegen VV Heer. Door afwezigheid van de speler en leider uit Ikkelder was het dus echt Geertruidse Boys en dat hebben ze laten zien door met 7-1 te winnen
4x Niek Lennertz , 1x Dean van Velsen, 1 kopbal van Jordy Steinbusch en 1x door Dèzieqo Raike.

Zondag was het de taak voor het ‘Super’Dreide om orde op zaken te stellen want met 3 punten uit 4 wedstrijden was er bijna spraken de slechtste competitiestart in jaren. Om niet negatief in de boeken te verdwijnen waren de mannen van het ‘Super’Dreide zeer gemotiveerd en vastberaden om Berg 4 vandaag helemaal kapot te spelen. Maar tegen het Superdreide dat tot op het bot gemotiveerd is om te winnen kan zelfs een wereldkeeper niet op want na een minuut of 20 scoorde Fabian ‘de man van glas’ de openingstreffer. Door sterk door te zetten in een duel om de bal kreeg Fabian de bal op de rand van de 16 en wist hij de bal via een geplaatst schot de bal in het net te werken 0-1.
Maar kort na de openingstreffer wist Berg 4 terug te komen door te scoren uit een corner 1-1. Lang kon Berg niet van de gelijke stand genieten want René Habets wist een afgeslagen bal uit een corner, via de onderkant van de lat, in het doel te werken 1-2.
Enkele minuten nadat de het SuperDreide weer op voorsprong was gekomen kreeg Berg 4 om onverklaarbare reden een penalty. Gelukkig stond Rob ‘the penalty killer’ vandaag in het doel en stopte de penalty. Door de energie die deze gestopte penalty opleverde scoorde het SuperDreide iets later de 1-3. Jochen wist de bal HANDig mee te nemen en af te leggen op René die geen moment twijfelde en de bal in de lange hoek net onder de lat wist te plaatsen. Hierdoor kon men met een 1-3 stand gaan rusten en lekker aan de verse thee.

Na de rust was het bijna alleen maar eenrichtings verkeer op het veld. De doelpuntenmachine van het Superdreide liep vandaag goed waardoor in de tweede helft de score werd uitgebouwd naar 1-6. De drie doelpunten in de twee helft werden gescoorde door Sam en Jochen. Sam kwam bij de 1-4 mooi langs zijn directe tegenstanders en kon zo doorlopen naar de goal. Bij de 1-5, die ook door Sam werd gescoord, was het Jochen die weer het voorbereidende werk deed en de bal prima op Sam voorlegde. Hierdoor hoefde Sam de bal alleen nog maar even binnen te tikken. Bij de 1-6 was het Koen die de bal van de tegenstander veroverde op de punt van de 16 en de bal aflegde aan Jochen, die de laatste klap aan Berg uitdeelde. Door deze mooie overwinnen wist het SuperDreide weer eens 3 belangrijke punten te pakken en aansluiting te vinden in de middenmoot.

Het 4e elftal speelde thuis een echte derby tegen BMR 4. De mannen van Wum Lambie konden bij winst over de gasten heen gaan in het klassement. Al snel bleek dat het team met spelers uit 2 dorpen een stuk sterker was dan het team met spelers uit 3 dorpen. Het was toch BMR dat op voorsprong wist te komen. Lang konden de gasten er echter niet van genieten. Het was namelijk Yorick die vanaf 11 meter raak schoot! Meteen vanaf de aftrap ging het mis in de defensie van BMR. Hier was Sander Roijen als de kippen bij om richting doel te gaan. Na een mooie sprint schoot hij de bal in het dak van het doel. In de 2e helft maakte Sander nog zijn 2e doelpunt. Een hoogtepunt was de volley van Falco Habets die een goede corner van wederom Sander knap wist te promoveren tot doelpunt. Het laatste doelpunt van GB zijde kwam op naam van Frank Lambie die van dichtbij doel wist te treffen. BMR deed wel nog iets terug na een rake kopbal. Kortom een mooie overwinning voor de mannen van Wum Lambie!

De dames konden gisteren ook eindelijk weer eens 3 punten in eigen huis houden! De dames kwamen al snel op een riante 3-1 voorsprong. In de 2e helft werd het nog zwaar voor de dames omdat DVC’16 nog terugkwam tot 3-2. Er werden nog genoeg kansen gecreëerd, deze gingen er helaas alleen niet in. Door hard werken werden de 3 punten over de streep getrokken. De doelpunten werden gemaakt door Lieve Rouschop 2x en Demi Curfs.

Het 1e elftal ging s’middags op bezoek bij SNC’14. Het eerste wacht nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen en hoopte dat hier gisteren verandering in kwam. SNC’14 uit is een traditionele moeilijke uitwedstrijd en dit bleek maar weer eens voor de boys. Er werd niet goed gevoetbald door ”de greune”. De ruststand was dan ook 1-0 voor SNC’14. Toen in de 2e helft ook de 2-0 viel, leek de wedstrijd gelopen. Was het niet dat Geertruidse Boys zijn rug rechtte en nog knap op gelijke hoogte wist te komen door doelpunten van Thimo Curfs en Ricardo van den Hove.

No Replies to "Mooie voetbalzondag"


    Got something to say?

    Some html is OK