Onze columnist is weer in de pen gekropen.

  • 6 mei 2019

Hij bespreekt de perikelen rondom het huidige Ajax. Veel leesplezier!

Competitie vervalsing

Ik heb geen favoriete club, sorry behalve ons eigen clubje. Maar het aanpassen van het competitie schema omdat Ajax tegen Tottenham Hotspur moet voetballen… schei toch uit, dit is inherent aan het feit dat we weer een club hebben in het Nederlands voetbal die zover komt, het zijn tenslotte punten op de lijst waardoor andere Nederlandse clubs kunnen deelnemen aan het miljoenenbal.

Individuele spelerswaarden, de spelersmakelaars kunnen bij een reëel belastingtarief meteen iets betekenen als ze belasting aangifte doen aan ons BNP maar de VVD zal hier weer iets op vinde. Ik zie Rutte alweer staan op vrijdag bij de NOS, bij zijn PR praatje. Van Bommel heeft echter gelijk maar het komt erg zuurtjes over, hoe zou het andersom zijn geweest als PSV in die positie was geweest. Zeker na de overwinning van Ajax, maar ze zijn er nog niet. Als iemand mij dit bij de seizoensopening gevraagd had, dan had ik gezegd, PSV wordt kampioen.

Maar dat Ajax, om te genieten zeg. Kunnen we meteen de kanttekening plaatsen voor volgend seizoen, maar financieel gezien, Overmars, kijkt s’nachts nu niet welk lingerie setje zijn vrouw aan heeft, die ligt met zijn calculator in bed te tellen en die ziet bedragen voorbij komen die waarschijnlijk niet meer in zijn schermpje passen.

Elke club, zowel van hoofdklasse tot de laagste klasse, gebruikt dit toch al jaren in het naderen van het einde van de competitie alleen op een lager niveau. Vallen er punten te verdienen vanwege lijfsbehoud, kampioenschap of behalen van de nacompetitie, staat er buiten deze financiële vergoedingen nog iets te doen, bijvoorbeeld een mooie feestavond voor de club, of een “Super Sunday” alleen dit is op de amateur basis. En ik zou zeggen ook hier is niks mis mee, want het zou zo maar kunnen dat ook wij ooit in zo’n positie komen bij de amateurs in 5A, in ons voordeel…

Blijft de utopie over in 2020, gezien op marktplaats kampioenswedstrijd Geertruidse Boys tegen… kaartje 1000euro… Oh ja voor de oplettende lezer ik hoef niet te kijken welk setje mijn eventuele Ega aan zou hebben maar ik moet wel op zoek naar calculator…

No Replies to "Onze columnist is weer in de pen gekropen."


    Got something to say?

    Some html is OK