Promotie- en degradatieregeling 2017/2018

  • 1 december 2017
De KNVB heeft de promotie- en degradatieregeling inmiddels definitief vastgesteld. Daarmee is duidelijk geworden hoe onze elftallen promotie kunnen bewerkstelligen, of juist degradatie kunnen voorkomen.
Eerste elftal
Voor Geertruidse Boys 1, dat vanuit de Vijfde Klasse A logischerwijs niet kan degraderen, maar wél kan promoveren naar de Vierde Klasse, is onderstaand schema van toepassing:

  • De kampioen promoveert rechtstreeks naar de Vierde Klasse.
  • De drie periodekampioenen (periode 1, periode 2 en periode 3) worden gerangschikt op basis van hun positie op de eindstand van de reguliere competitie. Die drie teams worden vervolgens gekoppeld aan een play-off-tegenstander. De winnaar van dat play-off-tweeluik speelt in het komend seizoen in de Vierde Klasse. Dat ziet er als volgt uit:
  • > De hoogst geklasseerde periodekampioen speelt op 3 juni (thuis) en op 10 juni (uit) tegen de hoogst geklasseerde periodekampioen van de Vijfde Klasse B.
  • > De op-een-na-hoogst geklasseerde periodekampioen speelt op 3 juni (uit) en op 10 juni (thuis) tegen de nummer 13 van de Vierde Klasse A.
  • > De laagst geklasseerde periodekampioen speelt op 3 juni (uit) en op 10 juni (thuis) tegen de nummer 12 van de Vierde Klasse A.

Overzicht alle regelingen
Klik hier voor een overzicht van alle door de KNVB vastgestelde regelingen. Onderaan die pagina is een PDF-bestand specifiek voor het district Zuid II te vinden.

No Replies to "Promotie- en degradatieregeling 2017/2018"


    Got something to say?

    Some html is OK