Uitslagen 5 & 6 december

  • 7 december 2015

Afgelopen weekend was het eindelijk weer eens grotendeels droog na een periode van veel regen en onstuimig weer. Desondanks werden alle wedstrijden die op ons sportcomplex gespeeld op zaterdag 5 december werden afgelast. Dit resulteerde in het Kampioenschap voor de E1. De E jeugd is niet meer te achterhalen door de directe concurrenten en mag zich hierdoor kampioen noemen. Verder was onze B jeugd ook op weg naar het kampioenschap, maar helaas is de koers gewijzigd door donderdag 3 december te verliezen tegen RKHSV B3 en een gelijk te spelen afgelopen zaterdag tegen sv Hulsberg B2. Jammer, maar we rekenen op een mooie seizoenshelft van dit elftal in de komende voorjaarsreeks.

Op zondag kwamen alle seniorenelftallen in actie. Geertruidse Boys 4 verloor hun wedstrijd tegen Berg`28 4 met 2-1, dit ondanks dat een beauty van een vrije trap hard in de kruising werd getorpedeerd door Sander Royen. Echter was de leidsman van mening dat de vrije trap te vroeg genomen was, waardoor het doelpunt werd afgekeurd. Het ‘Superdreide’ wilde zich graag revancheren van het verlies van vorige week. Het speelveld van RKMVC diende als een perfect decor voor een club uit het ‘Heuvelland’. In een spannende wedstrijd ging het Superdreide uiteindelijk met de 3 punten aan de haal, eindstand 3-4. Geertruidse Boys 2 speelde de derby tegen BMR 3. In de eerste helft werd er niet al te best gespeeld en kwam BMR door geklungel in de verdediging van de ‘greune’ op 0-1. In de tweede helft veranderde het spelbeeld en zagen we een feller GB2, dat volop streed op de achterstand goed te maken. Echter werd hierbij de nodige ruimte weg gegeven en resulteerde dit in kansen voor BMR, maar deze werden niet afgemaakt. Na goed doorzetten was er uiteindelijk, het verdiende loon naar werken en viel de 1-1. Waar het seizoen van GB2 in teken stond van puntverlies in de laatste minuten van de wedstrijd, was het dit maal andersom! Het dameselftal speelde een solide wedstrijd tegen de vrouwen van sv Hulsberg en wonnen hun wedstrijd met 2-0. Hierdoor meldden ze zich weer aan bij de bovenste plekken van de ranglijst, maar hebben ze wel meer wedstrijden gespeeld dan hun directe tegenstanders.

Om 14:30 ging de wedstrijd tussen sv Sibbe 1 en Geertruidse Boys 1 van start. Met een gure wind en een niet al te best veld kwamen beide elftallen niet bepaald goed uit te voeten om er een mooie voetballende wedstrijd van te maken. Sibbe was in de eerste helft feller en gaf druk naar voren door veelal de lange bal te spelen op hoop van zege. Dit resulteerde in 1-0. Al snel viel de 1-1 doordat Bjorn de bal goed verlengde uit een vrije trap en Tom de bal van dichtbij in het doel kon werken. De ‘greune’ probeerde zich te weren tegen het spel van Sibbe, wat resulteerde in knullige en onhandige overtredingen. Dit leidde tot vrije trappen van Sibbe en hier werd de bal met een krul binnen geschoten van een meter of 22, 23. In de rust werd duidelijk dat de mannen van Jo Mulkens aan de bak moesten. In een gelijk opgaande tweede helft zonder echte duidelijk kansen, schoot Thimo de bal tegen de touwen uit een corner, 2-2. Van de comfort van het gelijkspel konden ze niet lang genieten aangezien het na 2 minuten alweer 3-2 stond. In de resterende minuten werd de jacht op de gelijkmaker geopend, maar helaas zonder resultaat.

Geertruidse Boys 1 zakt hierdoor op de ranglijst na een uitstekende seizoenstart en verkeerd nu op de plekken waar het zichzelf geen eer aandoet. Volgende week gaan we weer met de blik omhoog thuis aan de slag tegen RKMVC 1.

No Replies to "Uitslagen 5 & 6 december"


    Got something to say?

    Some html is OK