14/11: Veteranen Geertruidse Boys – Veteranen Willem 1

  • 16 november 2015

Een memorabele dag niet qua voetbal maar dat we de warmste november dagen beleven sinds mensen heugenis.. tot zover het weerbericht!!

Vandaag tegen de mannen uit Maastricht geen onbekende tegenstander voor ons in de vorige voorjaarsreeks gaven, ook thuis voetballend, een zeer riante voorsprong uit handen,  ik meen me te herinneren  dat we met rust 4-0 voorstonden en de eindstand let wel 5-6 voor  Willem1.

Onze selectie bestond uit; Patrick, Jean, Miel, Armand, Danny, Lando, Alain, Huub, Frank, André, Jo, Jan B, Bas, Maurice, Eddy en Tom. En de wedstrijd vond plaats onder bezielende leiding van Math van Boekel.

De wedstrijd dan, we hadden nog geen 5 minuten gespeeld of de paal moest voor ons al de eerste keer redding brengen, hier op volgend een aanval van de boys een bal van Eddy  hoog voor maar wat weinig kopkracht door bas. Paar minuten erna bal voor de voeten van Andre deze speelt de bal in 1x diep op Jo voorzet volgt maar Maurice kopt naast.

In de 23ste minuut wel/geen sliding op het middenveld de scheids laat doorgaan bal wordt gespeeld op Bas deze ziet in een ooghoek Maurice vrij staan.. schot en 1-0 voor de boys. Binnen enkele minuten na de aftrap weer een diepe bal laag over de grond op Maurice, geen buitenspel  hij maakt zijn meters maar de  bal niet  lekker onder controle om te kunnen afronden. Daarna een fase die toebehoort aan Willem 1 ze kwamen duidelijk beter in het spel, ze hadden de poppetjes goed staan en toen zag je vanaf de zijkant dat er voetbal in deze ploeg zat,  het duurde dan ook niet lang dat het gelijk werd, een bal van Willem 1 diep op de 2 spitsen, randje buitenspel volgens onze bankzitters in de dug-out,  maar onze altijd eerlijk vlaggende Huub zei van niet, en met wonderschone stift 1-1. Dit was dan ook de ruststand.

Zoals gebruikelijk tijdens de rust nogal wat wisselingen binnen het elftal maar al snel de eerste kans voor de boys hierna een fase waar Willem 1 de bal laat rond gaan en zo ook een mannetje van hun zoekt de verdediging van de boys op hij heeft 3 man voor zich staan maar het lukt hem toch met een prachtig bekeken schot over deze 3 mannen de bal te schieten in de  verre driehoek, werkelijk een doelpunt wat het bekijken in de herhaling waard zou zijn. Kort daarop een echte scrimmage voor de goal van de boys een speler van hun staat met de rug na de goal maar in een draai.. 1-3 voor Willem1. Daarop werden bij de boys de mouwen opgestroopt een fase van een 20 minuten waar we veel in balbezit waren, maar dan Maurice gaat op  links met een snelheid  ervandoor, de tegenstander kan alleen maar de noppen onder zijn schoenen tellen,  speelt de bal over de grond in het doelgebied en met een sliding maakt bas er 2-3 van, daarna nog de  nodige doelrijpe kansen maar om een of andere redenen wilde bal er deze wedstrijd niet. Zo ook onze laatste grote kans  Bas krijgt de bal op het middenveld begint aan een rush zodat hij alleen voor de keeper komt, hij heeft de hoek voor het uitzoeken, binnenkantje rechtervoet  maar helaas rechts ernaast. Dus 2-3 eindstand tegen de sportieve boys uit Maastricht.

 

No Replies to "14/11: Veteranen Geertruidse Boys - Veteranen Willem 1"


    Got something to say?

    Some html is OK