28/8: Schimmert Veteranen – GB Veteranen

  • 3 september 2015

Waar we natuurlijk als eerste onze felicitaties willen overbrengen naar de fanfare en jonkheid ivm hun gezamenlijke 150 jaars bestaansfeest en de leden van de schutterij veel succes wensen met het ere-kruis schieten en het bondsschuttersfeest.

Maar dat neemt niet weg dat wij in onze eerste wedstrijd van het seizoen vol aan de bak moesten tegen Schimmert en in ons achterhoofd besef dat dit een van de pittigste tegenstanders is in onze voorjaarsreeks.

We mochten om 16.00u aftrappen met een selectie van 16 veteranen in de broeierige zon op een kunstgrasveld en zoals de kenners weten is de temperatuur op het veld dan nog een paar graadjes hoger. Jan Martinussen maakte zoals altijd de opstelling bekend en gaf in de kleedkamer een betoog over hoe onze tegenstander zou voetballen. We begonnen aan een gelijk opgaande wedstrijd waarbij onze boys in de beginfase al wat  kansen hadden en nadat 2 kansen gemist waren maakte het fenomeen Jeroen van Vlokhoven met zijn knie de 0-1 na een voorzet van links. Het duurde niet lang nadat Maurice Beckers diep gestuurd werd en op zijn karakteristieke manier de 0-2 scoorde. Wat een weelde voor onze ploeg en na enkele goed reddingen van onze keeper Patrick Plusquin werd dit de ruststand.

Na de rust wisselde Schimmert veelvuldig en ik had het idee dat de veteranen ploeg een verjongingskuur door maakte..  waardoor onze boys flink onder druk kwamen te staan. Na wederom enkele weergaloze reddingen van onze keeper was het eerder een kwestie van tijd dat het gelijk werd ipv dat wij onze voorsprong zouden uitbreiden. Na de zoveelste aanval van Schimmert een onderschepping van Jan Bastings op het middenveld met zijn hoofd, hij kopt de bal recht in de voeten van Jeroen deze draaide open naar de rechterkant en gaf een diepe bal op Jo Janssen die hieruit een voorzet gaf boven op het koppie van Frankie Moors en deze weet raad met deze op maat geplaatste voorzet 1-3,het breakpunt in de wedstrijd. Niet veel later een wederom een counter van onze boys keeper van Schimmert komt nog uit maar Maurice scoorde zijn 2de doelpunt van de wedstrijd, 1-4

In deze fase begon de hitte iedereen toch wel parten te spelen en in deze fase zag de jonge spits van Schimmert zijn kans, uit een van rechts komende voorzet liep hij uit de rug van Lando Teheux (die overigens een puike wedstrijd speelde) werd het 2-4. Met nog 10 min spelen opperste concentratie gewenst.. bal in de ploeg houden jongens! counter van onze boys.. penalty. Jo Janssen werd deze gegund hij neemt plaats achter de bal en schiet deze laag in de rechterhoek, voor de keeper links, en gestopt…rebound.. en alsnog  schiet Jo de bal in het netje. 2-5!! Wat een weelde voor onze boys, de restende minuten werden slim uit gevoetbald waardoor onze eerste wedstrijd eindigde in een klinkende 2-5 overwinning.

Na enkele consumpties aldaar genuttigd te hebben werd de terugreis hervat naar de kantine want Michel Thuis was jarig, na een gezongen lang zal ze leven en de felicitaties werd er op een goede gezondheid geproost!

Doelpuntenmakers:

Jeroen van Vlokhoven, Maurice Beckers, Frankie Moors, en Jo Janssen.

Klasse resultaat van onze boys, op naar de volgende wedstrijd

No Replies to "28/8: Schimmert Veteranen - GB Veteranen"


    Got something to say?

    Some html is OK