75 jaar GB

Aanmelden voor onze activiteiten:

Vrijdag 6 september: Speciaal Bier Bingo XXL
Zaterdag 7 september: Jeugd & ouder activiteit
Zondag 8 september: Culinaire tocht

 

Terugblik Jeugdkamp GB75 

Zaterdagmorgen 25 mei was het dan zover! Tijd voor een episch jeugdkamp! 

Nadat alle slaapzakken, kussens en toilettassen zorgvuldig in een aanhanger gegooid waren, begonnen we aan onze wandeltocht naar kampplaats De Drink. In ‘s-Gravenvoeren wachtte ons de eerste welverdiende rustplaats. Hier genoten de kinderen van een paar lekkere stukken fruit en konden ze zich even opladen voor het volgende deel van de wandeling; de etappe naar Sint-Pieters-Voeren. Eenmaal aangekomen in het pittoreske Sint-Pieters-Voeren, kozen we een net zo pittoreske oprit als tweede rustpunt. Hier werd vlotjes de barbecue aangemaakt voor de volgende culinaire traktatie; een heerlijk broodje hamburger. Nadat de buikjes gevuld waren en het NK ‘over-een-goot-heen-springen’ was afgerond, hadden we nog een korte wandeling naar De Drink voor de boeg. 

Bij De Drink verkende de kinderen al gauw de speelweide en de slaapzalen. Hierna stond het middagspel op het programma. In het dichtbij gelegen speelbos werden de kinderen uitgelaten om voetbal-stratego te spelen. Na twee helften en een verlenging hadden de meeste spelers de spreekwoordelijke knopen af en was het tijd om terug te keren naar De Drink. Eenmaal teruggekomen was de honger groot na deze actieve middag. De barbecue werd dan ook zo snel mogelijk aangemaakt, zodat de kinderen konden genieten van worstjes, hamburgers, frikandellen, spareribs en natuurlijk verschillende gezonde salades. 

Dat de kinderen graag voetballen is wel duidelijk, immers werd ieder vrij moment aangegrepen om tegen een bal te trappen op de speelweide. ’s Avonds was het echter tijd om te kijken of de jeugdleden ook iets wisten over het mooiste spelletje. Met zes teams werd er gestreden om de prestigieuze voetbalquiz te winnen. Na een zinderende slotronde en een geweldige comeback was het uiteindelijk team ‘kale koppe niet te stoppe’ dat met de zege aan de haal ging. 

Inmiddels was het buiten donker geworden en op een kamp betekent dat maar één ding; kampvuur. In record tempo werd het kampvuur aangemaakt en met hetzelfde tempo werden de marshmallows geroosterd en opgegeten. Nadat van het kampvuur enkel nog een smeulend hoopje over was, werd door enkele jongens en meisjes nog even een potje ‘zaklamp-voetbal’ afgemaakt om vervolgens het bed in te duiken. 

Na een lange nachtrust was iedereen fit en uitgeslapen. Al werd tijdens het ontbijt wel duidelijk dat ‘lange’, ‘fit’ en ‘uitgeslapen’ uit de vorige zin geschrapt kunnen worden. Desalniettemin deed het spek en ei als ontbijt wonderen en stonden de kinderen na het ontbijt alweer klaar voor de volgende activiteit; voetbalgolf. Dit werd gespeeld in de speelweide waarbij de jeugdleden in zo min mogelijk trappen het uitgezette parcours bergop en bergaf moesten afleggen. Tot genoegen van spelleider Bert was het uiteindelijk Ajax dat zegevierde en werd de overwinning dan ook uitbundig gevierd tijdens de prijsuitreiking. Na deze spannende pot voetbalgolf was het lunchtijd en dus tijd voor pizza. Nadat de pizza meester was gemaakt, konden de kinderen met een laatste potje voetballen nog afscheid nemen van de speelweide. Alvorens ze werden opgehaald door hun ouders. 

Daarmee zit de eerste zeer geslaagde jubileumactiviteit erop en heeft het jeugdkamp een uitstekende aftrap gegeven voor het jubileumfeest op 6, 7 en 8 september. 

Tot dan!