Een stille zondagmiddag!

  • 26 mei 2020

Afgelopen zondag zat ik in de tuin. Het was stil, stiller dan normaal op een zondagmiddag. Normaal hoor ik eens in de 2 weken namelijk de kreten van de spelers en het publiek van RKVV Geertruidse Boys. Zo kan ik vanuit de tuin mooi in de gaten houden of er een doelpunt valt of niet.

In deze stilte dwaalde mijn gedachte af naar betere tijden. Tijden waarop onze jeugd op zaterdag hun wedstrijdjes kon spelen en senioren ook gewoon in het weekend een balletje trapten. Specifiek ging mijn gedachte naar 3 jaar geleden.

De laatste dag dat RKVV Geertruidse Boys 1 dicht bij een prijs was. Het was een warme dag in mei. De slotdag van de competitie en RKVV Geertruidse Boys 1 stond er goed voor in de strijd om de laatste periode die recht zou geven op nacompetitie voor promotie richting 4e klasse. Er moest nog 1 hindernis worden genomen, gelijkspelen of winnen uit bij SV Vilt. Het SV Vilt dat na deze wedstrijd ophield te bestaan.

Het begon nog goed door een vroege 0-1 voorsprong voor Geertruidse Boys. Erna liep alles anders. ”De Greune” leken lood in hun schoenen te hebben en SV Vilt speelde alsof ze in de WK finale stonden. Supporters en spelers voelde dat het langzaam wegvloeide en dat we er weer, na het debacle in Nijswiller, naast zouden grijpen. De teleurstelling was groot zeker omdat Geertruidse Boys er zo dicht bij was.

Nu 3 jaar later kan ik alleen maar met heimwee terugkijken naar momenten zoals deze. Een hele week leefden supporters en spelers toe naar deze allesbeslissende zondag.

Hoe anders is de zondag nu. Na een paar zondagen te hebben besteed aan monopoly, in de tuin werken, bezoekjes aan de ouders en schoonouders, een bezoek aan de supermarkt of aan woonboulevard, groeit het verlangen naar weer een normale Voetbalzondag!

Blijf allen gezond en hopelijk zien we elkaar weer snel bij Geertruidse Boys

No Replies to "Een stille zondagmiddag!"


    Got something to say?

    Some html is OK