Geertruidse Boys 2 overwintert in de beker!

  • 16 december 2019

Gisterochtend stond de wedstrijd van het 2e elftal in de 3e ronde van de KNVB beker op het spel. Op een drassig veld was SVME 4 de tegenstander. Omdat de tegenstander ook in het groen speelt, speelde Geertruidse Boys voor de gelegenheid in de retro paarse truitjes.

Het was een gelijk opgaande 1e helft met kansen aan iedere zijde. Het spel was niet hoogstaand maar toch kwam SVME op een 0-1 voorsprong nadat hun aanvaller te snel was voor de verdediging van GB. Gelukkig wist Geertruidse Boys dit voor rust nog recht te zetten. Een mooie combinatie tussen Cedric en Koen over rechts waarna Cedric het zestienmetergebied in ging. Hier werd hij neergelegd door zijn tegenstander. De scheidsrechter twijfelde nog even maar legde de bal op de stip. Koen Nelissen zorgde met een schuiver in de hoek voor de gelijkmaker.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. Wederom was het SVME dat op voorsprong kwam. Na een communicatiefout achterin viel helaas een doelpunt. De boys gaven echter niet op. Koen Drummen ging als een trein over de rechterflank en gaf een puntgave voorzet op de ingevallen Jordy Homblen. Hij nam de bal aan en met een puntertje a la Patrick Kluivert verschalkte hij de doelman, 2-2.

Na de reguliere 90 minuten stond deze stand nog op het bord. Penaltys moesten uitsluitsel geven. John Claessens scoorde de 1e voor GB door de bal prima in de hoek te schieten. SVME miste hun 2e en 3e penalty. Bij Geertruidse Boys scoorde zowel Rik Packbier als Philippe Weusten. De 4e penalty van SVME ging er wel in. Koen Nelissen kon de wedstrijd beslissen en deed dit door zijn penalty te scoren.

Geertruidse Boys 2 overwintert nu in het bekertoernooi en gaat door naar de 4e ronde. Een unieke prestatie die al tientallen jaren niet meer is voorgekomen in de clubhistorie.

No Replies to "Geertruidse Boys 2 overwintert in de beker!"


    Got something to say?

    Some html is OK