Geweldig weekend voor Geertruidse Boys.

  • 5 december 2016

Afgelopen weekend was sportief gezien een geweldig weekend voor Geertruidse Boys, met alleen maar winnende teams en zeer veel doelpunten.

Het begon allemaal op een koude zaterdag ochtend in Sint Geertruid waar de jongens en meisjes onder 9 aantraden tegen een nieuwe fusieclub genaamd SJO Heuvelland, een samenwerkende jeugdopleiding van Partij en RKMVC Mechelen. Op een nog licht bevroren veld werd een mooie 1-0 overwinning over de streep getrokken. Vervolgens stond voor het team onder 11 een echte derby op het programma tegen Eijsden, deze druk deed de spelers echter niets en stuurde Eijsden met een 10-1 nederlaag naar huis. Onder 13 kent een moeilijke start van de competitie echter werd de afgelopen wedstrijd wel knap met 5-0 gewonnen tegen Jekerdal. Onder 15 staat strak bovenaan in hun competitie, ook het team van Scharn kon geen vuist maken tegen deze geoliede machine en werd met maar liefst 21-1 terug naar Maastricht gestuurd. De dames en heren van onder 17 kwamen dit weekend niet in actie.

Op zondag stonden er 3 officiële en 1 oefenwedstijd op het programma. Het 4de elftal kon wegens een baaldag genieten van een vrije zondag. Omdat de dames van Heer zich vroegtijdig hebben terug getrokken in de competitie, betekende dit dat de dames geen wedstrijd op het programma hadden staan, echter hadden ze zelf een oefenwedstrijd tegen de dames van Bunde geregeld. Na de keuring van het veld in Sint Geertruid bleek echter dat dit onbespeelbaar was door de vrieskou en de wedstrijd dus geen doorgang kon vinden. Dit zelfde ondervond het 2de en het 3de elftal ook. Het 3de elftal was zelfs al onderweg naar de uitwedstrijd in Houthem tegen IASON toen het telefoontje kwam dat de mannen konden omdraaien. Het 2de elftal ontving dit bericht echter iets eerder waardoor de mannen van Hendry zich niet hoefde voor te bereiden op de lastige uitwedstrijd tegen de koploper Keer.

De mannen van het 1ste elftal moesten aantreden tegen de op dat moment nog ongeslagen koploper in de 5de klasse A, VV Keer. Bij aankomst in Keer werd eerst door de scheidsrechter en beide teams het veld gekeurd, aan 1 kant van het veld was nog ongeveer 5 meter bevroren. Dit leidde tot twijfel bij de scheidsrechter, echter na overleg met beiden teams is besloten om toch te spelen. De mannen van Geertruidse Boys waren tot op het bot gemotiveerd om het de koploper behoorlijk lastig te maken. Na een aftastend begin van de wedstrijd met veel balverlies en slechte passing aan beide kanten, kwam de wedstrijd langzaam opgang. Logischerwijs had Keer het meeste balbezit en lieten de Boys zich terugzakken op eigen helft. Met een aantal gevaarlijke uitbraken werden er toch geregeld spelden prikjes uitgedeeld. Uit een door Keer slecht uitverdedigde vrije trap van Ricardo kwam de bal bij Tom, na een korte één-twee op de rand van de 16 meter kreeg Tom een vrije doorgang richting de keeper en ronde deze kans zorgvuldig af in de lange hoek. 0-1 voor Geertruidse Boys, het geloof dat er iets ta halen was in Keer werd steeds groter en groter. Al snel na de goal moest er wel een tegenslag verwerkt worden, na een goede aanval van Keer wordt Twan gepasseerd in de lange hoek, 1-1. Na een verdiende rust werd er weer vol goede moed begonnen aan de 2de helft, met ongeveer hetzelfde spelbeeld als de eerste helft, Keer had de bal en Geertruidse Boys deelde met hard werken en vechten voor iedere meter enkele spelden prikjes uit. De geblesseerde Carlo en Bjorn werden gewisseld voor Rick Packbier en Robert Duizings, waardoor er weer nieuwe energie in de ploeg kwam. En na ongeveer 40 minuten in de 2de helft gebeurde het. Met een mooie actie van de uitstekend spelende Ricardo aan de, nog steeds bevroren, linker kant speelde hij zich zelf vrij. Met een strakke pass speelt hij vervolgens ‘onze targetman’ Roy aan, die vervolgens knap opendraait en met een splijtende pass Robert aanspeelt, die zijn tegenstander uitkapt op een meter of 20 van de goal en de bal vervolgens keurig achter de keeper van Keer schoot. 1-2 voor Geertruidse Boys, dit gingen de mannen toch niet meer uit handen geven, met nog 5 minuten te voetballen! Het werden nog hectische minuten voor de goal van de Boys, waarin de spelers en supporters van Keer werkelijk alle register opentrokken om de mannen van Enrico uit hun concentratie te halen, maar het mocht niet baten. Na een kopbal op de lat en een uitstekende redding van Twan op een afstand schot, kwam dan eindelijke het verlossende fluit signaal van de scheidsrechter. Een uitzinnige vreugde golfde er over het veld bij de spelers en meegereisde supporters. Die in de kou een spannende wedstrijd hebben gezien met niet altijd goed voetbal maar wel veel werklust, dank voor de support. Een teamprestatie van optima forma, gevochten voor iedere meter en nog belangrijker voor elkaar!!!

No Replies to "Geweldig weekend voor Geertruidse Boys."


    Got something to say?

    Some html is OK