Uitzending gemist!

 • 12 september 2019

Een bijdrage van onze huis-columnist over ons 75-jarige jubileum feest dat we afgelopen weekend uitbundig gevierd hebben. Veel leesplezier!

Beste lezers van mijn column,

Wie mist er nu het 75 jarig bestaansfeest van de vereniging aan de vooravond van de start van de competitie? Het is niet terug te vinden via ziggo of netflix, geen repeat-button. Ook nog eens gekoppeld aan alle liberation activiteiten, onze club is op 12-6-1944 heropgericht, toevallig enkele dagen na D-day, volgens de archieven is er in 1928 al sprake van de voetbalclub onder de naam van “sint geertruid”. 

De volledige week voorafgaande volop activiteit op ons complex, tent plaatsen, vloeren leggen, aankleden van de tent en de kantine. Om dan nog maar niet te spreken over het team aan vrijwilligers dat al maanden bezig is verdeeld in werkgroepen zoals facilitair en/of PR activiteiten.

Oh, de intimi weten ondertussen wel dat ik de late sluiter op ons complex was, niet ingedeeld in één of meerdere werkgroepen maar wel al de hele week aanwezig. We hadden topavonden, vooral de vrijdag. Voetbal op verschillende schermen, ons Nederlands elftal tegen de Duitsers (toevallig?) dit gepaard gaande met de bierbingo waar Elly en Barry op inspeelden… toppie.

Zaterdag de goed bezochte jeugdmiddag en het walking-voetbal, zo moeilijk, zelfs koos van vlokhoven werd het meeste afgefloten omdat hij toch regelmatig, een Daphne Schipper-sprintje ten toon spreidde.

Oordopjes waren nodig m.b.t. het muziekvolume, de jeugd vond het prachtig maar ik had af en toe sterretjes in mijn brillenglazen. Verder die zaterdag een hoeveelheid aan jubilarissen die gehuldigd werden, die de club al zoveel jaren trouw zijn.

Zondag de culinaire wandeling met de zegen van boven, en bij terugkomst in het feestpaviljoen daar mijn ‘brok in de keel moment’ van het weekend. De Party Kryner speelden hun laatste nummer n.l. ‘geneet van ut leave’ dat volop werd meegezongen en ‘gesjoenkeld’. Laat het nou het geval zijn dat de familie Nelissen goed vertegenwoordigd was, ook diegene die niet voetbal-minded zijn. Waar oud-bestuursleden, oud-spelers en huidige leden niet in grote getalen aanwezig waren, waren Carla en John er wel, omringd door een warm bad van die familieleden. 

Ik ben absoluut geen fan van de emo reality TV, waarbij de close up gemaakt moet worden van de traan en de huilende snik, maar onder de tonen van dat liedje en in ooghoek kijkend naar hun.. schiet me maar lek lezers, maar wat ik zag samenvattender in een notendop wordt het hebben van een feest en het leven niet.

2 Replies to "Uitzending gemist!"

 • Sandra
  14 september 2019 (11:45)
  Reply

  Sjoen Tom mer dat is aan dig wal toevertrouwt!

 • Monique Loo
  13 september 2019 (13:37)
  Reply

  Mooi geschreven!!


Got something to say?

Some html is OK