Column Promotie

  • 9 juli 2024

Promotie 2024 -> 4e klasse

Promotie.

Er is gevraagd of de columnist nog keer in de pen wilde kruipen, dit terwijl het EK 2024 in volle gang is en waarbij ons netvlies geteisterd wordt met de éne na andere slechte TV reclame, en ik het gevoel heb, hoe langer het EK duurt hoe tenen krommender het niveau van de reclame wordt.

Normaal kijkt een columnist terug op de gespeelde wedstrijden van afgelopen seizoen de behaalde resultaten om zijn woorden aan het papier toe te vertrouwen. Op de achtergrond gebeuren des te meer zaken, een bestuur dat alle ballen omhoog probeert te houden of is het de link voor de liefhebbers met het CV gebeuren zoals het carnavalsliedje “kampioenen van de nacht” maar het ook in de bus op de terugreis gezongen “ig wil seks mit dee kale”.

Zouden ze daarmee onze vertrekkende (sjeng) trainer Niki bedoelen, die dan met een kwinkslag verwijst naar onze nestor HvP, want dat is in principe ook een sjeng want in Mestreech geboren. Of is het onze voorzitter die als dagtaak organiserend met de club bezig is en zelfs tijdens zijn vakantie vanaf het vakantieadres met ega Wilma naar een wedstrijd van Eindse Boys gereden is, om in verdekte omgeving hun speelwijze te bespioneren, geen CV liedje maar het toepasselijke wat “ruist er in het struikgewas”.

Maurice onze keeper die op de wedstrijddagen steevast in de groepsapp de woorden slingerde “wordt het winnen of staken” en die het vorig seizoen een behoorlijke ruzie met zijn ega had om op moederdag toch te komen keepen, dus dit seizoen in de afspraken een vrije dag declareerde. Domique die vanaf het vakantieadres een filmpje stuurt dat hij op de loopband aan het trainen is om fit te zijn voor de alles beslissende wedstrijd. Joep wekelijks meerdere keren in de sportschool aan het zwoegen is met gewichten, we moeten als bestuur maar een meetlint aanschaffen om het resultaat na maanden van inspanning te verifiëren. Bram die de voorlaatste wedstrijd wordt ingevlogen vanaf Ierland waar een vrijgezellenfeest gaande was van een bekende politieke reporter en inwoner van Eckelrade, lekker bram welgeteld 2uurtjes geslapen en dan voetballen.

De laatste wedstrijd tegelijk met de hoogtij dagen van een dorp n.l. de kermis, het ontvangst door de fanfare met een muzikale omlijsting, dorpsgenoten rijen dik verzameld op de straat om in de feestvreugde te delen, de moeilijkste keus op dat moment was dan ook nog reizen we door naar de kantine waar onze gangmaker en kantinebeheerder paul voor gezelligheid en sfeer zorgt of “in ut durp blieve” haha gelukkig die keuze was de makkelijkste van afgelopen seizoen.

Deze ontknoping en het ontstane dorpsfeest dat is pas reclame voor het voetbal beste lezers.

Groetjes van jullie columnist Tom.

No Replies to "Column Promotie"